Adatkezelési tájékoztató

1. A honlap tulajdonosa, szolgáltató

Via Kanizsa Zrt
H 8800 Nagykanizsa Zrínyi utca 33
info[a]kanizsabike.hu
Fitos István

2. Adatvédelmi tisztségviselő

Fitos István

Az adatvédelmi tisztviselővel bármikor kapcsolatba léphet az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

H 8800 Nagykanizsa Zrínyi utca 33
fitos.istvan[a]nagykanizsa.hu

3. Általános rendelkezések

Az adatkezelés célja: A Szolgáltató abban az esetben gyűjt a Felhasználóktól személyes adatokat, ha a Felhasználó úgy dönt, hogy regisztrál, vagy más módon megadja adatait, esetleg kapcsolatba szeretne lépni Szolgáltatóval online kapcsolat-felvételi űrlap segítségével.

A Látogató az oldalon történő regisztrációval vagy adatainak megadásával és a jelen ÁSZF elfogadásával kifejezett, egyértelmű és önkéntes hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Szolgáltató a Látogató által rendelkezésére bocsátott személyes adatait nyilvántartsa, rögzítse, tárolja és a szolgáltatás nyújtásához, illetőleg a szolgáltatás minőségének javításához és ellenőrzéséhez szükséges mértékben kezelje.

Az adatgyűjtés formája: az oldalon megjelenő valamelyik űrlap kitöltése és elküldése. A Szolgáltató az érdeklődő (Felhasználó) nevét, telefonszámát, címét illetve e-mail címét kéri el. A Felhasználó a weboldali űrlapok elküldésével hozzájárul ahhoz, hogy az Szolgáltató személyes adatait nyilvántartsa, rögzítse, tárolja és a szolgáltatás nyújtásához, illetőleg a szolgáltatás minőségének javításához és ellenőrzéséhez szükséges mértékben kezelje. Az adatkezelés célja: ajánlatok küldése, hírlevél küldése.

Böngészéskor mindössze anonim információk kerülnek rögzítésre arról, hogy a látogatók mely aloldalakat nézik meg, milyen funkciókat használnak vagy próbálnak meg használni. Ezen adatok segítséget nyújtanak az oldal üzemeltetéséhez és továbbfejlesztéséhez, valamint a zökkenőmentes működés fenntartásához.

A 2011. évi CXII. törvény alapján van lehetőség arra, hogy az Szolgáltató kérés esetén tájékoztatást adjon a Felhasználónak (jogosultnak) személyes adatai kezeléséről, helyesbítse a Felhasználó (jogosult) személyes adatait, valamint törölje vagy zárolja a Felhasználó (jogosult) személyes adatait – a kötelező adatkezelés kivételével.

A Szolgáltató kérés esetén tájékoztatást ad a Felhasználó (jogosult) számára az általa kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az (esetleges) adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – a Felhasználó (jogosult) személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az Adatok törlése vagy helyesbítése is a fenti elérhetőségeken kérhető, illetve ugyanitt van lehetőség az Adatok kezelése ellen kifogást emelni. A Felhasználó (jogosult) tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatainak kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Szolgáltató, illetve az adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges; a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; egyéb, törvényben meghatározott esetekben.

Az adatkezeléssel kapcsolatosan eljáró illetékes hatóság megnevezése:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c; +36 (1) 391-1400; ugyfelszolgalat[a]naih.hu)

A Felhasználó (jogosult) a jogainak megsértése esetén az Szolgáltató, illetőleg az adatátvevő ellen bírósághoz fordulhat.

4. Süti (HTTP cookie)

Az oldal, mint a honlapok többsége HTTP sütiket (cookie) használ.

A sütik sokféle funkcióval rendelkezhetnek: információt gyűjtenek, megjegyzik a Felhasználó egyéni beállításait, megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. Az Szolgáltató a sütiknek köszönhetően tudja meghatározni például, hogy a weboldal melyik része a legnépszerűbb, melyik aloldalra kattintanak a legtöbben, stb. Ez azért is fontos, mert az Szolgáltató így a felhasználók igényeihez tudja alakítani a weboldalt és komplexebb felhasználói élményt tud nyújtani.

A legtöbb böngészőben beállítható, hogy a felhasználó elfogadja-e a cookie-kat vagy sem. A böngészőben található beállításokban azt is be lehet állítani, hogy a Felhasználó kér-e értesítést arról, ha a weboldal cookie-t kíván elhelyezni a böngészőjében, ahogy azt is, hogy a különböző típusú cookie-k meddig maradhatnak fenn, illetve törlődjenek-e a böngésző program bezárásakor.

Az elnevezése a kínai éttermekben előforduló szerencse süteményekből adódik amelyik egy olyan süti amiben üzenet van.

1994-ben valósította meg Lou Montulli amikor az első Internetes bevásárlókosarat készítette.

A süti vagy HTTP süti egy nagyon gyakran félreértett dolog. Sokan rossz szándékot, támadókat gondolnak mögötte valójában azonban jelenleg a honlapok 99,9%-a használ sütiket.

Elsősorban a munkamenet azonosítására szolgál, vagyis arra, hogy a szerver megjegyezze kivel kommunikál amíg a felhasználó be nem zárja a böngészőjét. Addig vagy esetenként hosszabb ideig is tárol adatokat. Ezek az adatok olyanok lehetnek, hogy mire kattintott, milyen adatokat írt be a felhasználó az egyes mezőkbe.

Sütik nélkül

  • Nem lehetne tárolt bejelentkezést használni
  • Nem lehetne megjegyezni, hol tartottunk
  • Nem lehetne termékeket bevásárló kosárba tenni
  • Nem lehetne beállításokat tárolni

Mi is a süti valójában?

A süti egy kis szövegfájl amit a böngésző tárol a felhasználó számítógépén. Nincs benne végrehajtható kód. A sütiket a felhasználó letörölheti és általában egy idő után maguktól törlődnek (lejárnak)

A sütiket a honlapot kiszolgáló szerver küldi le a böngészőnek és a böngésző letárolja. Ha a honlapot ugyanazzal a böngészővel látogatják meg ugyanarról a gépről akkor  a szerver megkapja a korábban letárolt adatokat.

5. IP címek

Az IP cím a számítógépek azonosítására szolgál a világhálón. Amikor csatlakozik az Internetre egy IP címet fog kapni a szolgáltatótól. Az IP címből megállapítható, hogy az adott pillanatban a kapcsolat melyik szolgáltatón keresztül jött létre. Az IP időnként megváltozhat.

További információ az IP címről: https://hu.wikipedia.org/wiki/IP-cím

A honlap a kapcsolat IP címét időnként eltárolhatja.

Az adatkezelés célja

Hibák felderítése, hibák naplózása, rosszindulatú rendszerhasználat kiszűrése.

Az IP címet a honlap a következő esetekben tárolja

  • Regisztrált felhasználó belépése
  • Belépési kísérlet
  • Rendszerhiba
  • Kimenő email küldése
  • Egyes kiemelt adatbázis műveletek

 

6. Belső modulok, komponensek

6.1. Webáruház

A honlapon lehetőség van Internetes vásárlásra. A vásárlás történhet regisztrációval, vagy anélkül. Vásárlás során az alábbi adatokat kell megadnia:

  • Név
  • Email cím
  • Telefonszám
  • Cím

Az adatkezelés célja

Termék vagy szolgáltatás vásárlása, Pénzügyi bizonylat kiállítása, hozzájárulás esetén marketing célú hírlevelek küldése.

Vásárlás esetén az adatmegőrzés ideje legalább a számviteli törvényben előírt pénzügyi bizonylatokra vonatkozó minimális időtartam.

Bankkártyás fizetés esetén a fizetés a bank, vagy pénzintézet fizetőfelületén történik. A bankkártya adatok nem kerülnek a honlap birtokába. A bank vagy pénzintézet a tranzakció sikerességéről annak időpontjáról és összegéről küld információkat.

6.2. Kerékpárkölcsönző rendszer belépés, regisztráció

A honlapon lehetőség van regisztrációra és belépésre. Regisztráció során létrehozhat egy felhasználói fiókot ahol a következő személyes adatokat adhatja meg:

  • Név
  • Email cím
  • Telefonszám
  • cím

Az adatkezelés célja

Jegyek, bérletek vásárlása a kerékpárkölcsönző rendszerből

Adatkezelés időtartama

Érintett fél visszavonása

A felhasználói fiók bármikor megszüntethető.

6.3. Kerékpárkölcsönző rendszer

A honlapon lehetőség van Internetes vásárlásra. Vásárlás során az alábbi adatokat kell megadnia:

  • Név
  • Email cím
  • Telefonszám (beállításoktól függően)
  • Cím

Az adatkezelés célja

Jegy, bérlet vásárlása a kerékpárkölcsönző rendszerben. Pénzügyi bizonylat kiállítása.

Vásárlás esetén az adatmegőrzés ideje legalább a számviteli törvényben előírt pénzügyi bizonylatokra vonatkozó minimális időtartam.

Bankkártyás fizetés esetén a fizetés a bank, vagy pénzintézet fizetőfelületén történik. A bankkártya adatok nem kerülnek a honlap birtokába. A bank vagy pénzintézet a tranzakció sikerességéről annak időpontjáról és összegéről küld információkat.

7. Külső, harmadik féltől származó szoftverek

7.1. Google Analytics

A Szolgáltató a weboldalon a látogatókat, a látogatók számát, jellemzőit a GoogleAnalytics webanalitikai szolgáltatással méri. A GoogleAnalytics működése során számos jellemzőjét naplózza a látogatóknak, mint például: honnan érkezett, milyen böngészőt, vagy milyen operációs rendszert használ, mely oldalakat nézi meg a weboldalon. A GoogleAnalytics által tárolt adatok nem alkalmasak arra, hogy a látogatót név szerint azonosítsák, azonban egy későbbi látogatása során képes felismerni, hogy az adott számítógépéről, az adott felhasználó által használt böngészővel valaki már járt a weboldalon korábban.

A méréshez a rendszer kisméretű adatfájlokat, ún. sütiket (cookie-kat) helyez el böngészőjében. A mérés célja a felhasználói szokások megismerése, ezáltal az oldal bővítése, fejlesztése az így kinyert információk alapján. Célja még az oldalra érkező látogatók keresési szokásainak felmérése, az alkalmazott kereső kifejezések feltérképezése. A cookie-kat a webserver hozza létre a böngésző segítségével a látogató eszközén (ami lehet PC, laptop, okostelefon, egyebek), ahol azok egy elkülönített könyvtárban kerülnek tárolásra. Amennyiben nem szeretné, hogy a GoogleAnalytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

A Google Analytics szolgáltatás üzemeltetője a

Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043
USA

A Google adatvédelmi tájékoztatója itt olvasható:

https://policies.google.com/

 

7.2. Google térkép

A Google térkép a Google által fejlesztett ingyenes internetes térképszolgáltatás. Az elérhető térképek és műholdfelvételek az egész Földet lefedik. Világszerte nagyon sok honlap használja a térkép szolgáltatásokat például elérhetőségek térképes megjelenítésére, egyéb tájékozódási pontok térképes megjelenítésére.

Ez  honlap a térképet a kerékpárkölcsönző állomások megjelenítéséhez használja.

A Google térkép szolgáltatás üzemeltetője a

Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043
USA

A Google adatvédelmi tájékoztatója itt olvasható:

https://policies.google.com/

 

8. Panaszkezelés

A jogsértő tartalomra érkező panaszokat a szolgáltató 3 munkanapon belül kivizsgálja, és annak eredményéről a panaszost írásban értesíti.

Panasztételi lehetőségek megegyeznek az 1. pontban meghatározott "A honlap tulajdonosa, adatkezelő" címével

Szolgáltató panasz közlésére/benyújtására az alábbi lehetőségeket biztosítja:

szóban (telefonon)

írásban (postai úton,  elektronikus levélben)

Panasz közlésével kapcsolatos eljárás: a telefonon közölt szóbeli panaszt minden munkanapon előre egyeztetett időpontban, 9 – 17 óra között, elektronikus eléréssel – üzemzavar esetén megfelelő más elérhetőséget biztosítva – az írásbeli panaszt folyamatosan fogadja.

A szolgáltatással kapcsolatos fogyasztói panasszal a Felhasználó az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság, békéltető testület, elektronikus hirdetésekkel kapcsolatosan a hírközlési hatóság eljárását kezdeményezheti.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság elérhetősége:

1364 Bp., Pf. 144; fogyved_kmf_budapest@nfh.hu

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Hivatalának elérhetőségei:

levélcím, 1525 Budapest, Pf., 75; info@nmhh.hu

A panaszkezelésre egyebekben a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezései irányadók.

9. Adatfeldolgozók

A honlapot technikailag a CycleMe Kft. üzemelteti, mint adatfeldolgozó.

H 2500 Esztergom, Mátyás király utca 45.

office[a]cycleme.hu

+36 1 374 0934

Az adatfeldolgozó együttműködhet más adatfeldolgozókkal is.

Elfogadom