Egy rendszeres felhasználó maximum négy kerékpárt kölcsönözhet, és ennek megfelelően 4 bérletet vehet, és 4 kártyát kaphat. A diákbérlet vásárlásához érvényes diákigazolvány felmutatása szükséges.

A 14 éven felüli, de 18. életévét be nem töltött felhasználó csak egy kerékpárt kölcsönözhet.

A KanizsaBike kártya

A KanizsaBike kártya egy egyedi azonosítóval ellátott műanyag kártya, mely egy kerékpár kölcsönzésére jogosítja fel a kártya tulajdonosát. Egy felhasználó maximum 4 kártyát birtokolhat.

Kártyát igényelni a Használati szerződés megkötésével, az éves vagy fél éves bérlet és a kártya díjának megfizetésével, illetve a minimum összeg feltöltésével a kártyaértékesítő helyeken és a központi ügyfélszolgálati irodában lehetséges, melyek címei a vezérlő oszlopok képernyőin a „Kártyaértékesítő helyek” menüpont alatt jelöltek, illetve a www.kanizsabike.hu honlapon érhetők el. 14 év alatti személlyel Használati szerződés nem köthető.

Éves bérlet és kártya díj

A KanizsaBike kártya használatához, a KanizsaBike rendszerhez való hozzáférést biztosító fél éves vagy éves bérlet vásárlása szükséges. A bérlet díja lekerékpározható. Kanizsa Kártyával rendelkezőknek 30% kedvezmény jár a bérlet árából.

Bérlet és kártya díja
Éves bérlet díja 6.000 Ft
Féléves bérlet díja 3.900 Ft
14 éven felül diákok éves bérlet díja 4.800 Ft
14 éven felül diákok féléves bérlet díja 3.100 Ft
Heti bérlet 700 Ft
Három napos bérlet 400 Ft
Napi bérlet 200 Ft
A Kanizsabike kártya díja 600 Ft/kártya

A bérletek a kártyaigényléssel, illetve a kártya érvényességének meghosszabbításával együtt vásárolhatók meg a kártyaértékesítő helyeken.

A bérlet lejárta utáni egy hónapon belül a fel nem használt összeget a Kártyaértékesítő helyeken visszafizetjük. A kerékpár kölcsönzésének díja a bérlet árából kerül levonásra. Ha az egyenlegünk mínuszba megy, vagy kártyánk érvényessége lejárt, akkor nem tudunk kerékpárt kölcsönözni. Ekkor a dokkoló szaggatott csipogó hangjelzést ad. A kártya újbóli feltöltésekor a mínusz egyenleget rendezni kell, majd minimum 2.000 Ft-tal kell feltölteni. A KanizsaBike kártya feltöltésére a kártyaértékesítő helyeken és a központi ügyfélszolgálati irodában, a www.kanizsabike.hu weboldalon, vagy a telepített bankkártya elfogadóval és regisztrációs lehetőséggel rendelkező kölcsönző állomásoknál van lehetőség.

Kölcsönzés díja

Minden megkezdett, új kölcsönzés első órája a megvásárolt, érvényes bérlettel ingyenes.

Az első óra után, minden megkezdett óra kölcsönzésnek számít, mely kiszámlázásra kerül.

Kölcsönzés díja
0-60 perc ingyenes
Minden további megkezdett óra +50 Ft

A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 10 óra lehet. Ha 10 órán belül a kikölcsönzött kerékpár nem kerül vissza bármelyik dokkolóba, a kerékpárt eltűntnek nyilvánítjuk és kerestetni fogjuk.

Kölcsönzés KanizsaBike kártyával

A tulajdonunkban levő kártyával közvetlenül a dokkolónál tudjuk a kölcsönzést megkezdeni. A kerékpár használatbavételéhez érintsük kártyánkat a dokkolón található kártya olvasóhoz. Ezután hang és villogó fényjelzést kapunk, majd a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog, mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg, a zár visszazár. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.) az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen, az előbb említett 2 percen belül. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.


Mit tudok a vezérlő oszlopon csinálni a KanizsaBike kártyával?
 

  • Egyenleg és mozgástörténet lekérdezés: Lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, láthatjuk kártyánk érvényességi idejét, a legutóbbi négy utazásunk adatait, valamint hogy milyen kódú kerékpárt kölcsönöztünk ki.
  • Hiba jelzés: Ha egy hibás dokkolóval vagy kerékpárral találkozunk riasztást adhatunk le róla.

További lehetőségek telepített bankkártya elfogadóval és regisztrációs lehetőséggel rendelkező Kanizsabike kölcsönző állomásokon:

  • Kártya egyenleg feltöltés: Bankkártyánkról előre meghatározott összegekkel feltölthetjük Kanizsabike kártyánk egyenlegét.