tv műsor

A sport és a tévézés kapcsolata

Amikor nem tudjuk, hogy melyik csatornán közvetíti a tévé a számunkra fontos sporteseményt, a legegyszerűbb, ha az online tv műsor hasábjairól szerezzük meg a szükséges információt. Legyen akár kerékpárverseny, focimeccs, kosárlabda, a TV Mustra használatával előre megtervezhetjük az élő közvetítések családtagokkal, barátokkal való végigszurkolását is.

A tv újság kiválóan megmutatja, hogy hol és milyen időpontban sugározzák a kívánt sportműsort és azt is megtudhatjuk belőle, hogy felvételről, vagy élőben játszik -e a csapat. A legjobb módja annak, hogy ne maradjunk le a fontos sportesemények közvetítéséről.

De miért fontos a sportesemények közvetítése, van -e kapcsolat a tévé nézés és a sportműsorok között?

Az utóbbi évtizedekben a sport és a televízió kapcsolata egyre szorosabbá vált, növekszik a nézőtábora az olimpiai és más sportesemények közvetítéseinek. Nem is kell ezen csodálkozni, hiszen a tévé szórakoztató műsorai vonzzák a legtöbb nézőt a képernyő elé és a sport a tévében átélve – akárhogy is nézzük – szórakoztató program.

A televíziós sport közvetítések az utánpótlás szempontjából is fontosak lehetnek. Elég, ha csak arra gondolunk, hány olyan gyermek van, akinek a tévéből tetszett meg egy-egy sport és kíváncsian várta, hogy élőben is kipróbálhassa, vagy hányan vannak, akik a tévéből megismert olimpikonok iránti csodálat miatt kezdtek el úszni, vízilabdázni, focizni, kosárlabdázni, vagy más sportba vetették bele magukat óriási lendülettel. Ráadásul hajtóerőt adott nekik a közvetítés általi hatalmas motiváció.

A tv műsor újság használatával kereshetünk gyermekünk számára ismeretlen sportokat, ezzel ötletet adhatunk nekik egy-egy sport kipróbálására. Aki pedig már választott valamilyen sportot, azzal közös programot szervezhetünk, ha olyan sportműsort választunk a kínálatból, amit élőben is gyakorol. Ezzel érezni fogja, hogy törődünk vele, mert az érdeklődési körének megfelelő programot választjuk közös szórakozásul.

Felnőtteknek is érdemes átböngészniük a Tv Mustra sport kategóriáját, ha éppen mozogni szeretnének, de nem tudják merre induljanak. Egész jó lehetőséget adhatnak a kellő kondíció megszerzéséhez egyes tv csatornák zsírégető, alakformáló, gerinckarbantartó gyakorlatai is. Ebben az esetben már nem csak passzív nézői szerepben ülünk a tévé előtt, hanem aktív résztvevői leszünk az eseményeknek. Válogassunk tehát kedvünkre sportműsort a csatornák kínálatából.