szexuális partner

Mi a teendő, ha hiányzik az összhang a hálószobában?

Egy induló párkapcsolat mindig hoz izgalmas helyzeteket, új élményeket. Vannak, akik kifejezetten szeretik ezt az időszakot, más pedig alig várja, hogy túllendüljön újdonsült párjával az első, meghatározó élményeken.

Kölcsönös vonzalom esetén szinte magától pörögnek az események. Az első csókot csókcsaták követik, majd megtörténik az első együttlét is. Egy új kapcsolatban gyakran elég magas elvárásokra rendezkedünk be, magunktól és partnerünktől is többet várunk, mint kellene. Sajnos a filmek világa mintának állítja az ideális nőt és férfit, no meg persze a frenetikus szex egy romantikus helyzetben magától értetődik. Amikor aztán a valóságtól elrugaszkodott képzeteink nem realizálódnak, csalódottságunkban még a kedvünk is elmehet a kialakulóban lévő kapcsolattól. Pedig a valóság nagyon másról szól.

Szexuális összeillés a szexuálpszichológiában

Ha a kölcsönös vonzalom, az egymás iránti vágy megvan, az már egy jó indulási alap. Honnan ismerhetjük ezt fel? Tetszik a partner illata, jól esik az érintése, jó érzés vele csókolózni. Az, hogy az ágyban is egyből tisztában legyenek azzal, hogy a másik mire vágyik, irreális elvárás lenne. Idő kell az egymásra hangolódásra, el kell jutni a feloldódásig és el kell engedni a fejekben kavargó elvárásokhoz társított gondolatokat, szorongásokat. A korábbi kudarcok, negatív élmények ebben akadályt jelenthetnek, aminek feloldásában kiváló segítséget nyújthat a szexuálpszichológus. Általa fejlődhet szexuális önismeretünk, amit párkapcsolatunkban kamatoztathatunk.

Azt, hogy milyen két ember között a szexuális összhang, jól jellemzi a szexuális együttlétek gyakoriságának igénye, a szex hevessége, tempója, az igényelt szexuális helyszínek, testhelyzetek választása. Természetesen nem kell teljesen egyformának lenni, sőt jó játék lehet felváltva alkalmazkodni egymáshoz. Tiszteletben kell tartani az egyéni igényeket, tapasztalatokat és preferenciákat.

Gyakori, hogy a nő inkább a gyengéd érintéseket részesíti előnyben és fontosnak tartja az együttlétek élményszerűségét, romantikáját, míg a férfiak hajlamosak a nő élvezetében megmutatkozó teljesítményt mérni.

A furedi.hu oldalon tapasztalt, jól képzett szexuálpszichológustól kérhetünk időpontot. Érdemes a problémák megoldását halogatás helyett mielőbb elkezdeni. Szexualitásunk ezáltal formálódhat, fejlődhet és pozitív szexuális élményekkel gazdagodhat párkapcsolatunk.