szálláshely

Nagykanizsai szálláslehetőségek, amikről nem érdemes lemaradni

A Zalai-dombság területén fekvő Nagykanizsa több látnivalót is kínál, így a nyári tervezett szabadságok egy részét érdemes itt eltölteni. Ez a régi kereskedőváros több, mint százéves múlttal rendelkezik, így látnivaló akad bőven.

Milyen látnivalók várnak ránk?

Az 1705 és 1712 között épült Batthyány-kastély, a volt hercegi vár egy fél napos kirándulás keretében bejárható és megtekinthető. Ez a vár már a török időkben is fontos volt, hiszen végvárként funkcionált. Magát a várat leromboltatták, de az eredeti vár emlékét egy Várkapu-emlékmű őrzi. Nagykanizsán tekinthetjük meg a Trianoni emlékművek, amely a Nagy-Magyarország nevet viseli. Itt még azok is jól érezhetik magukat, akik kedvelik a vizes kalandokat, hiszen a Csónakázó tavon evezős csónakokkal vagy vízibiciklikkel tölthetünk el egy-egy kellemes órát. Ha nem csak Nagykanizsára vagyunk kíváncsiak, hanem a környéket is szívesen bejárnánk, akkor érdemes felkeresni Zalakarost, amelynek fürdője méltán híres. Itt kicsik és nagyok is izgalmas vízi kalandokat élhetnek át, az idősebbek pedig igénybe vehetik a gyógyvizes medencéket.

Nagykanizsán olcsón is bérelhetünk szállást

A városban hotelek, apartmanok, vendégházak, panziók és magánszálláshelyek is megtalálhatók. Igazán megérnek egy pillantást ezek a nagykanizsai szállások. A hotelek közül érdemes kiemelni az István Hotel és Éttermet, ahol nem csak a szállásunkat tudjuk megoldani, hanem az étkezéseket is. A megfizethető hotel az M7-es autópálya mellett található, így nem is kell nagyon sokat kavarogni a városba, hogy a szálláshelyre érjünk. Akik inkább a belvárosban szállnának meg, azoknak javasoljuk a Hotel Centrált, amely 830 méterre van a városi strandfürdőtől és a város főtere is 5 méteren belül elérhető. Akik inkább egy panzióban szállnának meg, azoknak a Mese Panzió a közeli Zalakaroson tökéletes lesz az idei nyáron, ahol még úszómedence is a vendégek rendelkezésére áll. A Kis-Balaton 15 percre található, a Zalakarosi fürdő pedig 550 méterre. Zalakarosról nagyon gyorsan beérhetünk autóval Nagykanizsára és így az ottani nevezetességek megtekintésére is szánhatunk egy napot. Ha ragaszkodunk Nagykanizsához, akkor megszállhatunk a Herkules panzióban, amely kellemes zöldövezetben helyezkedik el. Akik nem szeretik a város zaját és tényleg pihenni szeretnének, azoknak ez a szállás tökéletes lesz. A Lazsnaki-kastélytól 1000 méterre található panzió zárt udvari parkolóval és kényelmes szobákkal várja a vendégeket. A családias vendéglátást kedvelők szintén egy csendes kertvárosi környezetben vehetik igénybe az Ambrózia magánszálláshely szolgáltatásait, amely 2-3-4 ágyas szobákat kínál.

Nagykanizsán számtalan ár-érték arányban megfizethető szálláshely közül válogathatunk és azt sem árt figyelembe venni a nyaralás tervezésekor, hogy itt a környéken is rengeteg látnivaló akad. Kicsik és felnőttek, valamint az idősebbek is megtalálhatják számításaikat, ha Nagykanizsára tervezik az idei nyári pihenést.