5 ok, ami miatt neked is ki kell próbálni a szárítógépet_

5 ok, ami miatt neked is ki kell próbálni a szárítógépet

Habár a szárítógép még mindig nem kap akkora figyelmet, mint egynémelyik háztartási eszköz, hihetetlenül hasznos találmány és vitathatatlan előnyökkel kecsegtet. Ebben a cikkben 6 nyomós okot fogunk felsorakoztatni, amiért érdemes kipróbálnod egy szárítógépet, ha még nem tetted volna meg!

1. Még több szabadidő

Kétségtelen, hogy nyáron a szellős időben akár egy pár óra alatt megszáradhatnak a ruhák, de mi a helyzet akkor, ha beköszönt a borongós idő? Ilyenkor sajnos nem ritka az sem, ha 1 vagy akár 2 napon át is kerülgetnünk kell a szárító állványt a lakás berkein belül. Ezzel szemben a szárítógép segítségével a ruhák alig 1-2 óra alatt megszáradhatnak és viselhetővé válnak. Sőt például a Miele szárítógép PerfectDry technológiájának köszönhetően ez még gyorsabb lesz, hiszen a fejlett nedvességérzékelők automatikusan beállítják a szárítási időt.

2. Kevesebb vasalás

A mosással és szárítással még úgy ahogy meg is birkózunk, az órákon át tartó vasalástól viszont már a legtöbb ember haja égnek áll. Szerencsére a legmodernebb készülékek már ettől is megkímélnek minket. A Miele szárítógép SteamFinish rendszere például észrevehetően kisimítja a ruhákat, hiszen finom vízpermetet injektál a dobba. A készülék nem mellesleg rendelkezik elővasalás, de még automatikus fellazítás programmal is, így akár 50%-kal kevesebb időt kell majd eltölteni a vasalódeszka mellett!

3. Kíméletes a szövetekhez

Aggódsz a kényes ruhadarabok miatt? A szárítógépek hosszú utat jártak be a technológia és a tervezés terén, így a mai modellek speciális beállításokat kínálnak a különböző anyagtípusokhoz. A Miele szárítógép alapprogramjai például lehetővé teszik, hogy a strapabíró farmertől a finom selyemblúzokig és kényes gyapjúig mindent megszárítsunk anélkül, hogy bármi baja is essen a kincseknek. Ráadásul a Miele speciális méhsejtcellás dobszerkezettel rendelkezik, így biztosítva, hogy ruháid a megérdemelt bánásmódot kapják.

4. Vitathatatlanul kényelmes

A szárítógép használata hihetetlenül kényelmes: csak be kell dobni a ruhákat a dobba, bepötyögni a kívánt beállításokat, és már mehet is a házimunka. A Miele szárítógép szárítási asszisztense például még azt is megsúgja nekünk, hogy melyik lenne a legideálisabb program az adott textíliákhoz. Ráadásul ma már sok modell rendelkezik olyan intelligens funkciókkal, amelyek lehetővé teszik, hogy okostelefonon keresztül távolról vezéreljük és felügyeljük a szárítási folyamatot, így a rutin még problémamentesebbé válik. Ilyen például a Miele@Home is, amelynek segítségével minden intelligens Miele háztartási készülék kényelmesen és biztonságosan hálózatba kapcsolható.

5. Mindig illatos ruhák

Észrevetted már, hogy friss és illatos ruhákat szedsz ki a mosógépből, a szabadban való szárítás során ez azonban hamar elillan? Erre remek gyógyír lehet például a Miele szárítógép FragranceDos illatpatronja, ami lenyűgöző frissességet garantál akár négy teljesen héten át!