lézeres szőrtelenítés

Ezeket tartsd be lézeres szőrtelenítés előtt és után

Belefáradtál az állandó borotválkozásba vagy a fájdalmas gyantázásba? Az epilálás nyújtotta sima bőr alig tart egy hétig, cserébe lassú és szenvedős? A lézeres szőrtelenítés az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb módja a tartós szőrtelenítésnek, amely segít egyszerre több problémát is kezelni. A szép és hatékony eredmény érdekében, azonban javasolt néhány dolgot figyelembe venni.

Lézeres szőrtelenítés előtt

  1. Maradj távol a napsütéstől!

Kerüld a napsütést és a szoláriumot a bőröd egészsége érdekében, a hétköznapokban pedig mindig használj fényvédőt! A napkárosodott és megégett hámfelület hajlamosabb a pigmentációra, valamint további károsodás is felléphet a lézer hatására. Az, hogy milyen beállításokra van szükséged és mennyire érzékeny a bőröd, kiderül az első próbakezelésnél. Kezelésre csak ép és egészséges bőrrel érkezz a saját érdekedben.

  1. Borotválj, ne gyantázz!

Elsőre furcsán hangozhat, azonban lényeges szempont, hogy ne tépkedd a szőrszálakat lézeres szőrtelenítés előtt, hanem maximum borotváld az adott területet. Erre egyrészt azért van szükség, mert a szőrszálak vezetik le a fényt a szőrtüszőkhöz, hiányukkal pedig eredménytelenné tehető a kezelés. Másrészt felsértheted a bőröd, és a sérülések helyén sötét foltok maradhatnak.

  1. Konzultálj!

Kötelező és elengedhetetlen az előzetes konzultáció és tesztelés a lézeres kezeléseket megelőzően, hiszen a bőrödnek megfelelően állítják be a gép erősségét. Ahhoz hogy minél hamarabb érd el a kívánt eredményt, a kezelő bőrgyógyász segítségével terv készül majd, ami tartalmazza azt is, hogy körülbelül hány alkalomra lesz szükséged.

Lézeres szőrtelenítés után

  1. Kerüld a forró fürdőket!

Lézeres kezelések után a bőröd érzékenyebb lehet a megszokottnál, ezért érdemes kerülni a forró fürdőket és zuhanyokat, a szaunát, a szoláriumot és a napozást. Ugyancsak mérsékelni kell a fokozott fizikai aktivitást, ami túlzott verejtékezéshez vezet, mert irritálhatja a kezelt bőrt. Adj időt magadnak a regenerálódásra! Hasonlóan a fentebb említettekhez, sose feledkezz meg a fényvédelemről, ha a szabadba mész!

  1. Hidratálj rendszeresen!

Ahogyan a szervezetednek létfontosságú a napi hidratálás, úgy a bőrödről sem szabad megfeledkezned! A bőrgyógyász által ajánlott, lehetőleg parfümmentes hidratálókat, testápolókat minél gyakrabban használd a kezeléseket követően, ezzel segíted az érintett hámfelület regenerálódását. Mellőzd az illatanyagokkal ellátott kozmetikumokat, a pórusokat eltömítő krémeket és az önbarnítókat.

  1. Ne hámlassz!

Előfordulhat, hogy hámlást tapasztalsz a lézeres kezelés után, azonban ne nyúlj egyből bőrradírhoz, hiszen sokkal sérülékenyebb ilyenkor a hámfelület, amelyen maradandó károkat okozhatsz. Ugyanez vonatkozik a kémiai hámlasztókra is, megégetheted a bőrfelületed, így a következő alkalmat is szüneteltetni kell majd.

Lehet egyszerre hosszúnak tűnik a lista, hogy mi mindenre kell majd odafigyelned, azonban hidd el, az eredmény megéri majd! Mindig tartsd magad a kezelő orvos utasításaihoz, és nem lesz gond! Ha további kérdéseid fogalmazódtak meg a lézeres szőrtelenítés folyamatával kapcsolatban, érdemes felkeresni az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum szakértő munkatársait, akik szívesen eloszlatják a kételyeket!