Mikor érdemes beruházni egy vakológépre

Mikor érdemes beruházni egy vakológépre?

Az építőipari gépek beszerzése sosem olcsó mulatság, ezért vásárlás előtt jól meg kell fontolni, hogy milyen berendezést és milyen célra szeretnénk. Vakológép vásárlása esetén hasonlóan ajánlott eljárni, néhány kérdés végiggondolásával azonban lényegesen könnyebbé tehető a választás. Lássuk, melyek ezek a főbb szempontok!

1.      Munka mennyisége és gyakorisága

Az első és legnyilvánvalóbb ok, amiért érdemes lehet beruházni egy vakológép beszerzésébe, az az, hogy rendszeresen nagyobb mennyiségű vakolatot kell felvinni az építkezési vagy felújítási munkálatok során. A vakológépek kifejezetten erre a célra lettek fejlesztve, hogy képesek legyenek gond nélkül kezelni ezt az anyagmennyiséget, kiváltva a munkások kézi vakolását, ezzel hatékonyabban segít kihasználni a munkaidőt. Mivel az idő az egyik legértékesebb erőforrás, így mindig pozitívan hat, ha ezzel sikerül takarékoskodni. Ezzel az időtakarékos megoldással nem csak a projektek fejezhetők be hamarabb, hanem a munkaerőköltségek is csökkenthetők.

2.      Egyenletes vakolás magas minőségben

Vakológép által precízen és egyenletesen hordható fel a vakolat a felületekre, ami konzisztens és jó minőségű végeredményhez vezet. Az egyenletes rétegek révén a vakolat erősebb és tartósabb lesz, később lesz szükség annak felújítására. A berendezés költségei ugyan magasak lehetnek egy összegben, ezért kell megfontolni, hogy a gép árával egyenértékben milyen munkaerőt találhatunk, és a kézi vakolás hasonlóan magas minőségű lesz-e. A keverés minőségről sem szabad megfeledkezni, hiszen az alapanyagok pontos adagolását követően géppel sima és homogén habarcsot, vakolatot vagy fugát kaphatunk. A megtakarított munkaidőt szintén nem szabad kihagyni az egyenletből, hiszen a gép használata időt és fizikális munkát is megtakarít használója számára.

3.      Szállítás, keverés és felhasználás egy géppel

Ezt a három dolgot akár egy géppel is kivitelezhetjük minimális anyagmegmaradás mellett, így nincs szükség plusz eszközökre, az anyag minősége változatlan marad, miközben egyszerűen szállítható. Legyen szó szerkezeti, hagyományos vagy különleges malterok szivattyúzásáról, szórásáról és szállításáról, egy modern vakológép gond nélkül elvégzi ezeket a feladatokat. A szórást sokszor eltérő szögű felületekre kell felhordani, így nem ritka a magasban való munka sem, ahová egyenletesen kell feljuttatni az anyagot. Nehezen hozzáférhető helyeken is megállja a helyét, ahol kézi vakolással szinte megoldhatatlannak tűnik a munka. Ha gyakoriak ezek a teendők a későbbiekben is, előnyösebb lehet megvásárolni ezeket a munkagépeket a bérlés helyett, hiszen így mindig kéznél lesz, ha szükség van rá.

A kisebb berendezésektől kezdve a komolyabb, komplex vakológépekig számos modellt és márkát megtalálunk a piacon, ami nem könnyíti meg a választást. A Turbosol szintén széles választékot kínál ügyfelei számára, így ha vakológép vásárlásra kerülne sor, munkatársaik készséggel segítenek az igényfelmérésben és az optimális gép kiválasztásában!