Műanyag ablak esztétikus megjelenéssel_PR

Műanyag ablak esztétikus megjelenéssel

Bármennyire is meglepő lehet, de manapság a műanyag ablak kivitelek a modern építészet stílusos, testre szabható és esztétikus elemeivé váltak. A fa és az alumínium megjelenését utánzó lehetőségekkel, a RAL-színek széles palettájával és a profliok egyedi specifikációkra való formálásával, igen vonzó választásnak tűnnek a lakástulajdonosok és az építészek szemében egyaránt.

Van élet a fehéren túl – A lehetőségek végtelen tárháza

A műanyag nyílászárók hosszú utat tettek meg szerény kezdeteikhez képest. Nem is olyan régen még sok kritika érte őket sablonos, már-már unalmas megjelenésük és korlátozott testreszabási lehetőségük miatt, ugyanis jellemzően csak egyszerű fehér színben voltak elérhetők. A technológia fejlődése azonban a műanyag ablakok világában is utat tört magának. Elmúltak már azok az idők, amikor ezek a nyílászárók egyet jelentettek az ötlettelen fehér keretekkel.

Ma a megrendelők diktálnak, és a lehetőségek széles skálájából választhatnak, beleértve a színárnyalatok és dekoratív fóliák széles spektrumát. Az olyan cégek, mint a Realtherm Kft., felnőve a kihíváshoz, olyan ablakok gyártására és forgalmazására specializálódtak, amelyek nemcsak a legmagasabb műszaki szabványoknak felelnek meg, de a megrendelők legkülönfélébb esztétikai preferenciáihoz is alkalmazkodni tudnak. Ilyenek például a Rehau és Deceuninck termékeik.

Fa és alumínium hatású műanyag ablak: A jövő innovációja

Az egyik legjelentősebb előrelépés a műanyag ablak típusok terén az a fejlesztés volt, hogy szó szerint a megszólalásig képesek utánozni a természetes anyagok, például a fa és az alumínium megjelenését. A fejlett nyomtatási technológiák (pl. dekorfóliázás) és a kiváló minőségű anyagok segítségével a műanyag ablakok ma már a valódi fa textúráját, erezettségét és színét vagy az alumínium elegáns, fémes felületét is „klónozni” tudják. Ez az innováció lehetővé teszi a megrendelők számára, hogy élvezhessék a profilok esztétikai szépségét a karbantartási problémák bármiféle hátrányai nélkül.

A fa hatású műanyag profilok különösen azok körében váltak népszerűvé, akik ragaszkodnak a természetes megjelenéshez, de nem kívánnak a rendszeres karbantartás, például folytonos felületkezelés fáradalmaival küszködni. Az ablakok nemcsak úgy néznek ki, mint a valódi fa, de a modern nyílászáróktól elvárható szigetelési és energiahatékonysági előnyöket is hozni tudják. Ennek eredményeként a lakástulajdonosok mindkét világ tulajdonságait élvezhetik: a fa időtlen vonzerejét és a PVC praktikusságát.

RAL színek: A színek kavalkádja

A fa és alumínium kasírozás mellett a műanyag ablak típusok könnyedén felvillanyozhatók különféle RAL-színekkel is. A RAL Classic színrendszerről röviden annyit érdemes tudni, hogy a német RAL GmbH hozta létre még néhány évtizeddel ezelőtt, azóta pedig egy egész Európa szerte használt színkatalógus vált belőle, amely minden színhez egyedi azonosító számot rendel. Jelenleg 213 féle árnyalatot tartalmaz, amiből a Realtherm Kft. például kapásból legalább 50 félét kínál, ha műanyag ablak dekorfóliázásról van szó. Akár élénk vörösre, akár nyugtató kékre, akár ultramodern szürkére vágyunk, a vállalat minden egyes megrendelőjének megadja a lehetőséget arra, hogy kibontakoztathassa egyedi igényeit és preferenciáit. Hisz ablakot hosszú évtizedekre választunk, nemde?