autómentő

Lerobbant az autópályán? Fő az óvatosság!

Az autópályán lerobbanni éppen annyira rossz, mint a világ végén, egy elhagyatott úton, ahol senkitől sem remélhet segítséget. Előbbi talán abból a szempontból rosszabb, hogy több potenciális veszélyforrás áll fenn, így érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit kell tenni és mi az, amit jobb elkerülni.

Ha az autópálya kellős közepén robban le, akkor a legrosszabb opció, amit tehet, hogy pánikba esik. Talán banálisan hangzik, azonban a legtöbb autós ilyen helyzetben szinte azonnal pánikba esik, ami érthető, hiszen a lerobbant gépjármű mellett több, mint száz kilométer per órával száguldoznak az autók. Emiatt a legfontosabb, hogy az autó és az utasok is biztonságan legyenek, csak ezt követően kerülhet sor az autómentő hívására.

A jármű biztonságba helyezése azt jelenti, hogy az úttesttől minél távolabb kell kormányozni az autót. Szerencsés esetben az autó egy pihenőhely vagy parkoló mellett robban le, azonban, ha nem, akkor jobb híján a leállósávban kell minél inkább lehúzódni. Az autópályán lerobbant gépjárműben való várakozás nem épp életbiztosítás, így fontos mielőbb elhagyni az autót, de csak miután a vészvillogót bekapcsolta és ki tette az elakadásjelzőt. Az autómentőre nem a gépjármű mellett, hanem a szalagkorláton túl kell várakozni.

Az interneten számos autómentő cég elérhetőségét megtalálja, így nem könnyű eldönteni, hogy kit volna érdemes. A lerobbanást követően, stresszes idegállapotban biztosan nem fogja kényelmesen átnézni a Google találati listát és válogatni, ezért célszerű minden helyzetre felkészülni és elmenteni egy megbízható autómentő telefonszámát még az indulást megelőzően. Ha az M3-as autópályán utazik, akkor célszerű az autómentés Gödöllő szavakkal keresést indítani. Így gyorsan megérkezik a segítség és valószínűleg az anyagiakat tekintve sem fog rosszul járni.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy ha telefonja valamiért nem működik, meghibásodott, esetleg lemerült, akkor az autópályán lévő segélyhívó telefonok valamelyikéről is indíthat hívást.